БУРГЕРОМАНІЯ. З ЧОГО ВСЕ ПОЧАЛОСЯ?
Бургер ... Це слово відразу ж пробуджує апетит. Круглі булочки з котлетою посередині не можуть залишити байдужим жодного любителя смачно поїсти.
Кожен з нас бачить в бургер щось дуже особисте. Для одних це ворог, джерело спокуси і почуття провини. Для інших - щоденне харчування. Для третіх - привід побалувати себе пару раз на місяць. А деякі бачать в ньому джерело натхнення.
Бургери буваю такі різні ... З м'ясом, з сиром, кільця цибулі або помідор, лист салату, соус, який є чи не головним інгредієнтом. А хто ж приготував перший в світі бургер?
27 липня 1900 року, коли американський гастроном Луї Лессінг поклав традиційний німецький біфштекс між двома круглими булочками, додав туди соус і листочок салату, і продав свій перший гамбургер у рідному місті Нью-Хейвен. Цей день можна вважати днем народження знаменитого страви, яке з тих пір стало «королем» світового фаст-фуду.
Широко відомими гамбургери стали під час Всесвітньої виставки в Сент-Луїсі в 1904 році.
На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування гамбургерів. При цьому, у багатьох країнах світу є свої варіанти приготування цієї страви. Так, наприклад, в Австралії, Новій Зеландії і на Гаваях гамбургер готують з підсмаженою часточкою ананаса. У Кореї, Мексиці і на Тайвані можна спробувати гамбургери, приправлені всілякими гострими спеціями.
Бургер дійсно підкорив серце світу, це блюдо завоювало популярність у представників всіх верств населення. Його може дозволити собі як олігарх, так і простий студент. Все більше закладів бореться зі стереотипом про шкідливість бургера. Люди хочуть їсти натуральні продукти, бургери стають натуральними. Час йде, гонитва за новинками ставати все серйозніше, але головне, що любов до бургерам тільки посилюється.